نحوه رگلاژ درب کابینت

قطعا همه‌ی ما با این مشکل مواجه شده‌ایم: درب کابینت ها یا به خوبی بسته نمی‌شوند، یا اینکه از هم فاصله دارند و یا اینکه به طور کل از جا درآمده است. بعد از نگاهی کوتاه به یراق و اتصالات کابینت شاید با خود فکر کرده باشید که تعمیر آن کار شما نیست و با قطعه‌ای بسیار پبچیده و تخصصی روبرو هستید. باید بگوییم که اصلا اینطور نیست و تنظیم یا رگلاژ لولاهای کابینت یکی از آسان‌ترین کارهایی است که می‌توانید برای برطرف شدن مشکل درب‌های کابینت آشپزخانه از آن استفاده کنید. حتی کسانی که علاقه‌ای به کارهای فنی در منزل هم ندارند می‌توانند به سادگی لولاها را تنظیم کنند. خبر خوب این که حتی به ابزار پیچیده و خاصی هم نیاز نیست.

شاید قبل از خواندن این نوشته با خودتون فکر میکردید که کابینت‌سازان زمانیکه درب کابینت های شما را به اصطلاح رگلاژ می‌کنند کار بسیار سخت و پیچیده‌ای انجام می‌دهند (ولی تقریبا رگلاژ در هرکجا که باشد، چه درب ماشین، چه درب کابینت و غیره کار به نصبت آسانی است که معمولا  تعمیرکاران عزیز  آن را کار پیچیده ای نشان می‌دهند)، اما بعد از خواندن این مطلب به راحتی خودتان خواهید رگلاژ درب کابینتهای منزلتان را انجام بدهید. با ما همراه باشید.

علت باز ماندن درب کابینت ها

صدای جیرجیر کردن کابینت ها، بسته نشدن درب کابینت ها یا هم تراز قرار نگرفتن و افتادگی درب کابینت ها همگی از نشانه‌هایی هستند که به شما گوشزد می‌کنند که زمان رگلاژ درب کابینت ها فرا رسیده است. اگر درب کابینت ها کمی بالاتر یا پایین‌تر از بدنه قرار می‌گیرند یعنی اینکه مشکلی در لولای درب به وجود آمده که معمولاً این موضوع به دلایلی مثل خم شدن لولای درب ها یا شل شدن پیچ‌ها اتفاق افتاده. در این حالت هرچقدر هم درب کابینت را فشار دهید تنها با یک تکان کوچک دوباره باز می‌شود که در این صورت باید هر چه سریع‌تر اقدام به رگلاژ درب کابینت ها و تنظیم لولای درب کنید.

عملکرد پیچ‌های لولا

هرکدام از پیچ‌های روی لولا وظیفه‌ای خاصی بر عهده دارند که برای تنظیم کابینت ها باید با نحوه عملکرد هر یک از پیچ‌ها و کمکی که به شما می‌کنند آشنا شوید تا در ادامه به راحتی بتوانید از پس رگلاژ کابینت بر  بیایید. در ادامه تصویر هریک از پیچ‌ها و کاری که انجام می‌دهند قرار داده شده است.

پس با ما همراه باشید......

فلشهای بنفش که محل اتصال لولا به کابینت می باشند

شما میتوانید با شل کردن پیچهای آن درب کابینت را در جهت عمودی جابجا کنید. برای جابجایی درب کافی است دو عدد پیچ لولای بالا و پایین را شل کرده و پس از تنظیمارتفاع مورد نظر درب  پیچ‌ها را دوباره سفت کنید.


پیچ سبز بیشترین و مهمترین نقش را در رگلاژ لولای کابینت دارد

اگر پیچ را در جهت عقربه ساعت بچرخانید قسمت گوشه بالایی روبروی لولا به سمت جلو و پایین حرکت کرده و اگر پیچ را در خلاف جهت عقربه ساعت بچرخانید نتیجه برعکس می باشد یعنی اینکه درب در  جهت عقب و به سمت لولا و بالا  حرکت می‌کند.

و حالاپیچ قرمز که برای فیکس کردن پیچ سبز استفاده می‌شود. همچنین وظیفه دیگر این پیچ افزایش میزان قدرت بسته شدن درب و چفت شدن درب کابینت به بدنه می باشد.

فلشهای آبی

پیچ‌هایی که در این قسمت از لولا استفاده میشه وظیفه اتصال درب به بدنه کابینت را بر عهده داره که باید به اندازه ای تنظیم بشه تا به درب کابینت آسیب نزنه.

ابزار تنظیم لولای کابینت

تنها ابزاری که برای تنظیم کردن لولای درب کابینت نیاز دارید یک پیچ‌ گوشتی تخت یا چهارسو است.که البته نوع پیچ‌ گوشتی طبق نوع لولا مشخص می‌شود. لازم به ذکر است که ترجیحاً برای این کار از پیچ‌ گوشتی‌های برقی استفاده نکنیدچون این امکان وجود دارد که قدرت زیاد این پیچ ‌گوشتی‌ها لولا را خراب کند.

همچنین کاربر برای تنظیم دقیق لولا گازور درب کابینت می‌تواند از شخص دیگر نیز کمک بگیرد تا آن فرد فقط و فقط نوع قرارگیری و درست بودن جای درب کابینت را از دور به کاربر اطلاع دهد، البته باید به این موضوع هم اشاره کنیم که این کار می‌تواند به‌صورت تک‌نفره هم انجام شود.

سفت کردن پیچ‌های لولا در بدنه کابینت

اول درب کابینت را باز کنید و به لولایی که به قسمت داخلی کابینت متصل شده است نگاه کنید. دو پیچ در بخش بالا و پایین لولا قرار گرفته که وظیفه اتصال و نگه‌داشتن لولا و درب به کابینت را بر عهده دارند. این پیچ‌ ها را در جهت عقربه‌های ساعت سفت کنید.

تنظیم درب کابینت در جهت بالا یا پایین

اگر که سفت کردن پیچ‌های اصلی لولا مشکل ظاهری کابینت را حل نکرد و بازهم درب کابینت خیلی بالا یا پایین قرار داشت، باید به دنبال پیچ‌های دیگری بگردید. اگر چنانچه هیچ پیچ دیگری روی لولا قرار نداشت، دو پیچ متصل لولا به کابینت را باز کرده و جای لولا را روی بدنه‌ در کابینت دوباره تنظیم کرده و پیچ‌ها را مجددا ببندید. جای پیچ‌های اصلی معمولا کمی بزرگ‌تر از قطر پیچ است و به شما اجازه می‌دهد تا به صورت عمودی درب کابینت را تنظیم کنید و سپس پیچ را سفت کنید.

تنظیم درب کابینت در جهت چپ یا راست

روی لولای کابینت دو پیچ در محور افقی وجود دارند. پیچی که به سمت بیرون کابینت است برای این است که ظاهر درب کابینت با درب‌های مجاور یک اندازه و یکدست باشد. شما می‌توانید هر دو پیچ این تنظیمات را روی هر درب به‌صورت هم‌زمان تغییر دهید و این موضوع هم‌ بستگی به میزان تغییرات دارد. اگر درب کابینت کج و به سمت پایین بود، می‌توانید با سفت کردن پیچ تنظیم لولای بالایی آن را تنظیم کرده و این مشکل را حل کنید. اگر این موضوع کارساز نبود، پیچ‌‌های تنظیم لولای پایین را تغییر دهید تا شکل قرارگیری درب کابینت تغییر کند.

تنظیم درب کابینت به داخل یا بیرون

پیچ دومی هم در محور افقی لولای کابینت وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید داخل یا خارج بودن درب کابینت را نسبت به چارچوب آن تعیین کنید. به دلیل اینکه ممکن است براثر رطوبت‌های فصلی درب‌‌های چوبی کابینت مقداری تاب بردارند، این امکان هم وجود دارد که درب‌ها پس از مدت‌زمانی دچار تغییراتی شوند مثلاً در زمان باز شدن خیلی بیرون بزنند و یا برعکس در زمان بسته شدن خیلی به داخل چارچوب کابینت بروند. اگر درب کابینت درست در جای خود قرار نمی‌گیرد، بهتر است که لولای بالایی را به سمت کابینت یا لولای بیرونی را در جهات خلاف قرارگیری کابینت تنظیم کنید. 

درب کابینت را امتحان کنید

درب کابینت را بعد ازتغییرات باز و بسته کنید تا ببینید که آیا به نتیجه موردنظر دست پیدا کرده اید یا خیر و اینکه آیا نیاز است که میزان تغییر را در جهتی دیگر اعمال کنید. این ‌یک روند آزمون‌وخطا بوده و شاید مجبور باشید که چندین بار درب کابینت را تنظیم کرده و امتحان کنید.

ممنون که تا پایان این مطلب ما را همراهی کردید. امیدواریم مفید بوده باشد....